Lisää pro-Nato ehdokkaita: Alexander Stubb mukaan presidentinvaaleihin

17.08.2023

Alexander_Stubb_presidentinvaalit_2024.jpeg

Kokoomuksen koukerot

Presidenttipeli sai taas yhden uuden nimen, kun Alexander Stubb varmisti osanottonsa. Kokoomuksen toimintaa presidenttivaaliasiassa on ihmetelty, kun asiasta ei tehty mitään jäsenkyselyä tai äänestystä, sillä Antti Häkkästä moni piti Kokoomuksen ykkösvaihtoehtona.

Vaikka loppu viimein media päättääkin kenestä presidentti tulee, niin Stubb todennäköisesti ei ole Suomen seuraava presidentti. Liian moni muistaa Stubbin sekoilut kotimaan politiikassa ja erikoiset somekommentit, joten suureen vaalihuumaan Stubbin kohdalla on vaikea uskoa. Mutta jos medialle annetaan ohjeet olla Stubbin puolella, niin toki kaikki on mahdollista.

Erittäin hyvä triathlonissa, huono geopolitiikassa

Moni tietää Stubbin erittäin kovakuntoiseksi urheilijaksi, ykköslajinaan triathlon, lajin jossa kilpailumatkan pituus on sellainen jonka moni pystyy menemään vain autolla. Kovaa fyysistä kuntoa siis löytyy, mutta samaa huippukuntoa ei ikävä kyllä olla saatu geopolitiikkaan siirrettyä.

Stubbin mukaan nyt tulee eristää Venäjä ja pitää huolta, että Ukraina voi voittaa sodan. Vasta sen jälkeen voidaan edes harkita keskusteluyhteyden avaamista.
Jokainen geopolitiikan asiantuntija tietää, että tuo taktiikka ei tuo mitään muuta kuin lisää ruumiita. Nyt pitää löytyä diplomatiaa ja kuunnella sodan kolmea osapuolta, Ukrainaa, USA:a ja Venäjää ja yrittää jonkinlainen järkevä ratkaisu löytää sodan lopettamiseksi.

Alexander Stubb kertoi viestittelystään Venäjän ulkoministeri Sergei Lavroville Ukrainan sodan alkupäivinä. Stubbin tulkinta viestittelystä oli, että ulkoministeri Lavrov viestittelee vain pelkkää Venäjän propagandaa. On melkoisen huonoa Ukrainan tuntemusta Stubbilta jos hän ei ole koskaan kuullut Azovin uusnatseista, eikä esim. siitä mitä kaikkea Maidanilla tapahtui 2014 ja mikä on CIA:n osuus niistä tapahtumista. Venäjän hyökkäys tulee tuomita, mutta pitäisi myös asioiden taustat selvittää.

Stubbin lausunto viestittelystä "Se oli se hetki, jolloin ymmärsin, ettei Venäjän kanssa voi olla minkäänlaisissa tekemisissä. Ja minun mielestäni tämä pätee niin kauan, kunnes sota on loppu." kertoo pahasta kapeakatseisuudesta ulkopolitiikassa. Stubbin olisi pitänyt tutustua mitä kaikkea Ukrainan sotaan liittyy ja mitkä ovat sodan taustat, ja sen jälkeen arvioida tilannetta uudestaan.

Voi myös kysyä, varsinkin kun oli niinkin vakava asia kuin sota kyseessä, että eikö soittaminen olisi ollut parempi vaihtoehto kuin tekstiviestit? Stubb toimi siis vähän samalla tyylillä kuin
ex-pääministeri Sanna Marin, kun miljardiluokan Uniper-asiassa Marin lähetti vain yhden tekstiviestin.
Parhaassa tapauksessa Stubb olisi voinut toimia jonkinlaisena rauhan rakentajana, kun se rooli ei presidentti Niinistölle kelvannut.

"Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta."

Tuosta twiitistä moni varmasti muistaa Stubbin, ja siitä varmasti on paljon kiistelty onko monikulttuurisuus ollut Suomessa rikkaus. Ilman mitään rasismia varmaan voi todeta, että jotkin tilastot ovat siitä asiasta eri mieltä. Presidentinvaaleissakin varmaan jossain kohtaa tullaan keskustelemaan EU:sta ja EU:n maahanmuuttopolitiikasta, tällä hetkellä tosin yksikään ehdokas ei ole EU vastainen, joten paras terävyys ainakin tässä vaiheessa puuttuu keskusteluista.

Nyt vaikuttaa muutenkin siltä, että kaikki ehdokkaat ovat tällä hetkellä pro-Nato ja pro-USA, joten siinä mielessä Stubb ei tuo mitään uutta tähän kilpailuun. Stubbin ilmoitus "Tässä maailmantilanteessa vastaus on yksiselitteinen. Kun isänmaa kutsuu, silloin mennään" onkin tuossa valossa hieman oudon kuuloinen, kun se pro-Suomi asenne vaikuttaa jääneen vähemmälle, ennemminkin tunnutaan olevan kallellaan sinne EU:n ja USA:n suuntaan.

Miksi Antti Häkkänen blokattiin pois?

Miksi Kokoomus ei kysynyt kentältä, kuka halutaan ehdokkaaksi? Antti Häkkänen olisi näihin jo ehdokkuutensa varmistaneisiin verrattuna ollut Kokoomuksen kannalta paras vaihtoehto. Häkkänen on kuitenkin suht nuori ja siksi varmasti aidosti motivoitunut ja muutoshaluinen, sekä asiallinen esiintyjä. Toki Häkkänenkin muiden ehdokkainen lailla on pro-Nato henkinen ja samanlaisessa sotapsykoosissa kuin muut, jossa Ukrainan sodan kaikkia puolia ei haluta kaivaa esiin psykoosin takia.

Joistain ehdokkaista tietää, että ottavat ylempää ohjeita vastaan, mutta Häkkänen ei välttämättä ole vielä niin ryvettynyt ja siksi ei ehkä ole joka asiassa niin ohjailtavissa. Ja vaikka Kokoomus ei köyhistä niin välitäkään ja on rikkaiden puolella, on Kokoomus sentään sitä mitä esittääkin olevansa, kun taas valeoppositio Perussuomalaiset esittää roolia, aivan kuten SDP esittää olevansa työväenpuolue. Vihreiltä myös kesäteatteri onnistuu, kun maahanmuuttajan hiilijalanjälki on pohjoisessa Suomessa valtavan paljon korkeampi kuin lähtömaassaan eikä Vihreät asiaa koskaan kommentoi, eikä Vihreät myöskään ole Naton ympäristörikoksiin (esim. uraaniammukset) ottaneet mitään kantaa. 

Häkkänen olisi tuonut vaalikeskusteluihin vähän nuorempaakin näkökulmaa ja virtaa, mutta jostain syystä ulkomailla asuva Stubb ohitti Häkkäsen valinnassa. Nykyään kun lähes joka asiaa maailmassa joutuu epäilemään, saattaa mieleen juolahtaa sellainenkin teoria, että Häkkäsen blokkaaminen liittyy jotenkin siihen, että Mika Aaltolasta halutaan tehdä seuraava presidentti ja Häkkänen ehkä hieman sekoittaisi tuota suunnitelmaa?

Myös sattumalta valittu puistonpenkki Stubbin lehtikuvauksiin on mielenkiintoinen yksityiskohta, kun monet ihmiset ovat sitä mieltä, että mikään ei ole pelkkää sattumaa maailmassa. Myös Stubbin puheet uudesta maailmanjärjestyksestä saattaa joissain herättää jotain kysymyksiä.

Voi vain toivoa, että joku isänmaallinen ja globalismia vastustava ehdokas saisi kannattajakortit kerättyä ja pääsisi haastamaan näitä pro-Nato ehdokkaita, muuten tulee hyvin yksipuoliset vaalit. Nyt tarvitaan rauhan rakentajia, ei uhoa ja sodanlietsontaa.


Tampereen Sanomat NetMagazine, kansan puolella


HUOM: TSNM ei ole siirtynyt Kokoomuksen kannattajaksi, vaan on edelleen sitoutumaton julkaisu. TSNM vain kertoi lehden näkemyksen Häkkäsen ja tämän hetken ehdokkaiden pienistä eroista. TSNM kyllä antaa tukensa globalismia vastustavalle ehdokkaalle, jos sellainen näihin vaaleihin vain jostain saadaan listoille.


Jutun kuvakaappaus osoitteesta: Stubb lähtee presidenttikisaan ja varoittaa polarisaatiosta: ”Meillä ei ole varaa” | Talouselämä (talouselama.fi)

Erittäin mielenkiintoisia linkkejä presidentinvaaleihin liittyen:

Alexander Stubb: Suhteet Venäjään vasta kun Ukraina voittaa sodan (naapuriseura.fi)

JUTTA ON SANNA VALEPUVUSSA? (naapuriseura.fi)

 

 

31.03.2024Hyvää ja siunattua Pääsiäistä!
06.02.2024Ehdotus presidentinvaaleihin, kirjoita äänestyslippuun: JFK
05.02.2024Ensin puukkoa selkään ja sen jälkeen leipää kassista
03.02.2024Oletko sinäkin joskus väsähtänyt moniin maailman valheisiin?
02.02.2024Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta osat 1-3
01.02.2024Kuka nostaa Suomen montusta?
31.01.2024THL ei ota vastaan kansalaisten puheluita koronarokotehaitoista
30.01.2024DCA-keskustelu Turku 13.1.2024
29.01.2024Suomen presidentinvaalit 2024 on illuusio demokratiasta
27.01.2024Presidentinvaaleista puuttuu yksi erittäin tärkeä asia

Siirry arkistoon »