Vakioveikkausta vai faktoja?

28.03.2023

Vladimir_Putinin_tapaaminen_Kiinan_Xin_kanssa_saattoi_olla_taydellinen_floppi_Venajalle_Sodan_strateginen_kaannekohta.jpeg

Moni tietää totena kerrotun tarinan, kun Jean Sibelius oli unohtunut normaalia pidemmäksi ajaksi ravintola Kämppiin ja rouva Sibelius sitten puhelimella tiedusteli koska säveltäjä tulee kotiin, niin Sibelius oli vastannut, "Rakas Aino, olen säveltäjä, en ennustaja".

Valtamedian uutisoinnin perusteella voi hyvällä syyllä kysyä, että ovatko valtamedian käyttämät ja siteeraamat asiantuntijat myös jonkinasteisia ennustajia? Eikö asiantuntijoiden pitäisi lausunnoissaan pyrkiä nojaamaan faktoihin ja muutenkin puhumaan mahdollisimman totta? Myös valtamedian uutisointityyli jossa käytetään sanaa "saattoi", viittaa siihen, että tarkoitus on vain vaikuttaa ihmisten mieliin, eikä kertoa totuutta. Saattoi-uutisointi on myös ehkä eräänlainen tapa valtamedian toimittajille rauhoittaa sitä omaa tuntoa, kun silloin ei syyllisty suoraan valehteluun kun uutisoidaan, että joku asia saattoi olla niin.

Lainaus tuon linkin takaa:
Vladimir Putinin tapaaminen Kiinan Xin kanssa saattoi olla täydellinen floppi Venäjälle: ”Sodan strateginen käännekohta” (msn.com) 
"Sekä European Council on Foreign Relations -ajatushautomon puheenjohtaja, Ruotsin ex-pääministeri Carl Bildt että Australian asevoimien eläköitynyt kenraalimajuri, strategisti Mick Ryan arvioivat Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Kiinan presidentin Xi Jinpingin viimeviikkoisen tapaamisen olleen paha pettymys Putinille ja Venäjälle."

Onko tuossa lainauksessa mainitut asiantuntijat ennustajia tai selvännäkijöitä, vai miten voivat oikeasti tietää mitä kyseisessä tapaamisessa on suljettujen ovien takana puhuttu tai sovittu? Valtamedian asiantuntijoiden jutut ja arviot Ukrainan sotaan liittyen muutenkin usein  poikkeavat täysin riippumattomien asiantuntijoiden lausunnoista.

Ukrainan sodan syistä ja taustoista valtamedia ei halua rehellistä ja laajaa raporttia tehdä, mutta olisi silti toivottavaa, että valtamedian asiantuntijat eivät arvailisi asioita vaan pyrkisivät pysymään faktoissa. Vapaa-ajallaan sitten voi ihan vapaasti harrastaa vaikka sitä Vakioveikkausta ja yrittää saada 13 oikein siihen veikkauskuponkiinsa.


Tampereen Sanomat NetMagazine, rauhan ja totuuden puolella

Jutun kuvakaappaus osoitteesta: Vladimir Putinin tapaaminen Kiinan Xin kanssa saattoi olla täydellinen floppi Venäjälle: ”Sodan strateginen käännekohta” (msn.com)

Hieman yli minuutin video jossa riippumattomat asiantuntijat puhuvat
aivan eri tavoin kuin Suomen valtamedian asiantuntijat. 

  

                   
BlokkiMedian hyvä video Ukrainan sotaan liittyen. On huolestuttavaa suomalaisten kannalta, kun olemattomalla budjetilla toimiva Blokkimedia tekee Ukrainan sodasta paremman ja rehellisemmän raportin kuin esim. yli 500 miljoonan euron budjetilla toimiva Yle.
Miten_Ukrainan_sota_loppuu_BlokkiMedia_23.2.2023.jpg

     

Hyva_kuva.jfif

   

 

31.03.2024Hyvää ja siunattua Pääsiäistä!
06.02.2024Ehdotus presidentinvaaleihin, kirjoita äänestyslippuun: JFK
05.02.2024Ensin puukkoa selkään ja sen jälkeen leipää kassista
03.02.2024Oletko sinäkin joskus väsähtänyt moniin maailman valheisiin?
02.02.2024Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta osat 1-3
01.02.2024Kuka nostaa Suomen montusta?
31.01.2024THL ei ota vastaan kansalaisten puheluita koronarokotehaitoista
30.01.2024DCA-keskustelu Turku 13.1.2024
29.01.2024Suomen presidentinvaalit 2024 on illuusio demokratiasta
27.01.2024Presidentinvaaleista puuttuu yksi erittäin tärkeä asia

Siirry arkistoon »