Niin muuttuu maailma, Eskoni - Nykyisin takinkäännöstä jopa palkitaan

01.02.2023

Nelja_tunnelidemaria_palkittiin_vuosikymmenen_elinkeinovaikuttajina_.jpegTuttu lause: "Niin muuttuu maailma, Eskoseni" (jonka alkuperäinen muoto on Niin muuttuu maailma, Eskoni), pitää todellakin paikkansa. Ennen vanhaan takinkääntöä pidettiin huonona asiana, mutta nykyisin siitä joskus jopa palkitaan. Esimerkiksi PerusSuomalaiset ovat takkia kääntäneet monessa asiassa, mutta silti ovat gallupeissa tällä hetkellä toisena, mikä tosin johtuu pääosin siitä, että hallitus on ollut niin luokattoman huono.

Mutta kyllä ne takinkäännöt Demareissakin osataan, ainakin tässä tapauksessa Tampereella. Tammikuussa palkittiin Vuosikymmenen elinkeinovaikuttajina neljä henkilöä, jotka viime metreillä päättivätkin äänestää Rantatunneli-hankkeen puolesta, vaikka äänestäjilleen olivat luvanneet äänestää hanketta vastaan. Ja nyt tätä takinkääntöä hehkutetaan aivan mahtavana asiana, joka kuulemma siivitti Tampereen uuteen liitoon. Uuteen liitoon tarkoittaa yleensä myös kovaa velanottamista ja joidenkin muiden asioiden jättämistä huonommalle hoidolle, esim. vanhustenhuollon ja Tampereen yhä pahenevan huumeongelman.

Rantatunnelissa on varmasti paljon hyviä puolia, mutta silti sen tekeminen ei ollut mikään välttämättömyys. Monenlaisia muitakin visioita olisi ollut tarjolla, mutta yksi iso syy tunnelin rakentamiselle oli varmasti se, että entisen rantaväylän päälle pääsivät isot rakennusfirmat rakentamaan kalliita kerrostaloasuntoja ja tuossa hankkeessa liikkuneet eurot eivät olleet mitään taskurahoja.
Pitkä tunneli itsessään on autoilijalle hieman ankea paikka, varsinkin kun vertaa tiehen jota ennen kuljettiin ja samalla näki Näsijärvelle, sekä lapset näkivät Särkänniemen vilskettä auton ikkunoista. Mielenterveyden kannalta ainakin tunneli häviää entiselle rantaväylälle kirkkaasti.

Ja tässäkin tapauksessa kaupunkikehityshanke oli ja on sellainen sana jolla asiat saadaan kuulostamaan hienommilta, kun monesti pienellä sanakikkailulla saadaan ihmisten mieliin vaikutettua paremmin. Vanhoja aikoja on tietysti turha haikailla takaisin, mutta monet jotka ovat esim. 70/80-luvulla Tampereella asuneet kaipaavat tuon ajan Tamperetta, jolloin moni asia oli aivan toisin kuin nykyisessä Ratikka-Tampereessa(Suomen toisessa metropolissa, kuten jotkut haluavat Tampereen nähdä).

Vuoden 2012 kunnallisvaalit Tampereella olivat muutenkin melko pitkälti ns. tunnelivaalit, ja moni ei tänä päivänäkään vielä ymmärrä, että kyseessä oli samalla kyse siitä, päättääkö Tampereen isoista rakennushankkeista Tampereen kaupunki vai grynderit ja pieni vapaamuurarieliitti.
Tämänkin julkaisun vastaava toimittaja äänesti noissa vaaleissa ehdokasta joka oli Rantatunneli-hanketta vastaan. Olikin valtava pettymys kun viime metreillä grynderit ja vapaamuurarieliitti saivat tahtonsa läpi ja samalla selvisi kuka Tamperetta oikein pyörittää.


Tampereen Sanomat NetMagazine, kansan puolella

   

Lähteet:

Neljä tunnelidemaria palkittiin vuosikymmenen elinkeinovaikuttajina – "Välillä pitää uskaltaa ajatella isosti ja rohkeasti" | Paikalliset | Tamperelainen

Rantatunnelin puolesta äänestäneet demarinaiset palkittiin elinkeinovaikuttajina | Tampereen kauppakamari (chamber.fi)   

  

  

31.03.2024Hyvää ja siunattua Pääsiäistä!
06.02.2024Ehdotus presidentinvaaleihin, kirjoita äänestyslippuun: JFK
05.02.2024Ensin puukkoa selkään ja sen jälkeen leipää kassista
03.02.2024Oletko sinäkin joskus väsähtänyt moniin maailman valheisiin?
02.02.2024Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta osat 1-3
01.02.2024Kuka nostaa Suomen montusta?
31.01.2024THL ei ota vastaan kansalaisten puheluita koronarokotehaitoista
30.01.2024DCA-keskustelu Turku 13.1.2024
29.01.2024Suomen presidentinvaalit 2024 on illuusio demokratiasta
27.01.2024Presidentinvaaleista puuttuu yksi erittäin tärkeä asia

Siirry arkistoon »