Video: Maanviljelijän tilanne Suomessa

28.02.2025


Miksi Suomen eduskunta ei ole suomalaisen maanviljelijän puolella? Tuo on ensimmäisiä kysymyksiä, mikä tulee mieleen kun tuota haastattelua kuuntelee. Jos videolla kerrotut lukemat pitävät paikkansa, niin suomalaisen maatalouden alasajo EU-jäsenyyden jälkeen on ollut todella rajua. Nyt olisi viimeisiä aikoja eduskunnan alkaa puolustamaan maanviljelijöitä.

Ravinto ja ravinnon laatu on yksi kaikkein tärkeimpiä asioita jotka terveyteemme vaikuttaa ja siksi maataloutemme hyvinvointiin pitäisi poliitikkojemme tosissaan panostaa. Ikävä kyllä tällä hetkellä poliitikkojamme asia ei tunnu paljoa kiinnostavan, vaan EU:lle kumarretaan ja suomalaisten maanviljelijöiden etuja ei haluta parantaa.

Esimerkiksi moni maatila haluaisi tehdä suoramyyntiä suoraan tilalta asiakkaille, mutta byrokratia ja liian tiukat säännökset estävät sen. Suomessa päivittäin lopettaa maatiloja kun toiminta ei ole kannattavaa ja ison työmäärän vastapainoksi palkka jää erittäin pieneksi.

Maaseudun Tulevaisuudessa on myös mielenkiintoinen artikkeli: "Suomeen tarvitaan lisää karjaa” – Vuoden luomuyrittäjä kertoo, miten savimaan kunto heikkeni lehmien lähdettyä ja miten maa eheytyi, kun karja palasi. Toivottavasti poliitikot ja monet muutkin alkavat vähitellen nostamaan maanviljelyn sellaiseen arvoon mikä sille kuuluu ja kuuntelemaan mitä viljelijöillä on sanottavaa.

Laadukas ravinto pitää ihmisen terveempänä, ja huonolaatuinen ravinto taas merkitsee lääketehtaille isompia voittoja. Siksi onkin huolestuttavaa jos Suomessa köyhien ja pienituloisten asema heikkenee tulevaisuudessa entisestään, silloin laadukkaaseen ravintoon on yhä harvemmalla varaa ja lääketehtaiden osakkeita omistavilla vaan rahapussi paisuu.

Toiset sairastuu ja toiset rikastuu heidän kustannuksellaan, reilu peli?

Tampereen Sanomat NetMagazine, kansan puolella ja globalismia vastaan



Aiheeseen liittyen: 

Vaikka vihervasemmiston suunnalta välillä tulee hyvin sekaviakin lausuntoja, niin GMO ja TTIP äänestyksissä he olivat suomalaisten maanviljelijöiden puolella.

GMO-äänestys:
                    150116_GMO_viljely.jpg_Mepit_EU.jpg                                                                
   
   
TTIP-äänestys:
 
TTIP_aanestys_2015.jpg
  

Järjestöt: TTIP-sopimus vaarantaa ruuan turvallisuuden | Maailma.net

 

TTIP on riski Suomen ruoka- ja vesihuollolle - Mielipide - Maaseudun Tulevaisuus

  
Myös Perussuomalaiset kannattivat puolueena TTIP:tä, jota todella moni kansallismielinen
ihmetteli suuresti.

Vapaakaupalla puhtia talouskasvuun - Perussuomalaiset

     
 
TTIP_tappaa_eurooppalaisen_maatalouden.jpeg

Kuvakaappaus osoitteesta: TTIP tappaa eurooppalaisen maatalouden - Maaseutumedia 
(alla lainattuna tuo erinomainen kirjoitus)

"TTIP tappaa eurooppalaisen maatalouden

Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä parhaillaan käytävät vapaakauppaneuvottelut ovat EU:n historian mittavimmat.

Niin kutsuttu TTIP-sopimus (Transatlantic Trade and Investment Partnership, Transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuus) on herättänyt julkisuudessa runsaasti kritiikkiä, sillä sen pelätään kasvattavan yritysten valtaa suhteessa valtioihin.

Vaarat ovat kuitenkin vielä tätäkin suuremmat: kauppapolitiikan ratkaisuilla voidaan tuhota koko eurooppalainen maatalous.

TTIP tarkoittaa hormonilihaa ja lihanpesua

Vapaakauppaneuvotteluissa rankin yhteentörmäys tulee erilaisista käsityksistä ruokaturvallisuudesta. Käytännössä EU ei voisi asettaa Yhdysvalloista tuleville elintarvikkeille sen kummempia laatuvaatimuksia kuin yhdysvaltalaiset itse haluavat määritellä.

Hormoniliha on Yhdysvalloissa sallittua, mutta EU:ssa kiellettyä. Geenimuuntelu, GMO, ei kuulu eurooppalaiseen tuotantotapaan, mutta Amerikassa se on yleistä.

Antibioottien ehkäisevä käyttö lihan tuotannossa on USA:ssa tavallista. EU:ssa se ei ole virallisesti sallittua.

Heikkokuntoisen lihan klooripesu on Amerikassa sallittua. EU:ssa sitä ei sallita. Maitohappokäsittely on naudanlihalle nyt EU:ssa sallittu, jotta vapaakauppaneuvottelut saatiin käyntiin.

EU ei myöskään pidä hyväksyttävänä amerikkalaista eläinten kloonausta eettisistä syistä.

Kilpailujuridiikka on ainoa kriteeri

Kiistat ratkaistaan välimiesoikeudenkäynneissä. Kolmen juristin kamarissa on enemmän valtaa kuin EU:ssa ja eurooppalaisten kansallisilla hallituksilla yhteensä. Välimiesoikeus ei vastaa eurooppalaista käsitystä demokratiasta. Se on puhtaasti markkinavoimien säätelemää.

Tällä hetkellä tupakkayhtiöillä on miljardien kanteet muutamaa valtiota vastaan. Tupakkiaskin kansalliset merkinnät ovat tupakkayhtiöden mielestä syrjiviä.

Jos ylikansallinen yritys katsoo, että jokin kansallinen muutos aiheuttaa sille haittaa, asiaa tarkastellaan ainoastaan kilpailuperustein. Eettiset ja ympäristölliset seikat sivuutetaan.

Ylikansallinen teollisuus kävelisi siis demokraattisten ihmisoikeuksien yli.

Kaikki Suomen kilpailulainsäädännön asiantuntijat ovat huolissaan. Kuluttajansuojalla ei olisi tulevaisuudessa mitään merkitystä. Ei myöskään eettisillä näkökulmilla, eikä eläinten hyvinvoinnilla.

Massiiviset haitat

Saimme ehdotuksen aiheen käsittelemiseksi lukijalta. Soittelimme muutamalle farmarille kysyäksemme sopimuksesta. ”Mikä TTIP?” oli jokaisen vastaus.

Aiheesta on syytä lyödä rumpuaa, koska vapaan kaupan nimissä ulkomaiset, ympäristöstä ja eläinten hyvinvoinnista piittaamattomat, jättiyritykset kykenisivät myymään epäeettisesti tuotettuja elintarvikkeita polkuhintaan.

Eurooppa joutuisi todennäköisesti sopeuttamaan lainsäädäntöään jättifirmojen mieleisiksi, vaikka vapaakauppaneuvottelijat vakuuttelevatkin, että EU:n direktiivejä ei kumottaisi. Olisiko kuluttajalla enää mahdollista saada ostamastaan ruuasta läpinäkyvää informaatiota?

Tämä saattaisi johtaa siihen, että suomalainen ja eurooppalainen ruuantuotanto loppuisi. Pesty jäteliha ja hormoneilla kasvatettu ruoka voisi olla kauppasopimuksen solmimisen jälkeen kaupan hyllyissä arkipäivää.

Kuluttajien huoli turvallisesta ruuasta on aiheellista.

Mitä jos suojaisimme omaa tuotantoamme voimakkaammin?

TTIP:n hyötyjen lista on lyhyt: suomalaisten tuotteiden vienti helpottuisi tullien poistumisen myötä. Amerikkalaisten tuotteiden halpeneminen todennäköisesti söisi tämänkin hyödyn.

Toisaalta taas amerikkalainen protektionismi on nin häikäilemtöntö nationalistista puuhaa, että pääsevätkö eurooppalaiset kuitenkaan heidän markkinoilleen.

Suomalainen maataloustuotanto on muuhun maailmaan verrattuna paljon puhtaampaa ja eettisempää. Meillä on paljon tiukempi tuotantokuri ja lainsäädäntö.

Eikö olisi aiheellista löytää välineet suojaamaan oman maan tuotantoa?

Silloin tiukalle byrokratialle löytyisi perusteet, eikä sääntely toisi meille vain kilpailuhaittaa."

   
                
     TTIP_ei_ei.jpg
 
 
TTIP_EUROPE.png
  
   

10.05.2025Immu vs. Stagala ottelun jälkipyykki
03.05.2025Tampereella oli soroslainen vappu
24.04.2025EU painosti Suomea muuttamaan raideleveyttä ja taas menee yli 1.5 miljardia euroa?
20.04.2025Hyvää ja siunattua Pääsiäistä!
17.04.2025Vaalianalyysi: Tämän alemmas ei pääse kuin lapiolla
14.04.2025SDP voitti vaalit kuopan avulla, jota itse oli kaivamassa
12.04.2025Älä äänestä kartellipuolueita!
12.04.2025Valtamedia, NHL ja kahdet rattaat
11.04.2025Mediapoolin entisen työntekijän haastattelu
10.04.2025Saatko mitä tilaat vaaleissa?

Siirry arkistoon »