Järviradion vaalipaneelissa yksi erottui muista

22.03.2023

Tampereen Sanomat NetMagazine sai vihiä Järviradion vaalipaneelista ja mielenkiintoinen tilaisuus olikin kyseessä. Järviradiolle täytyy antaa siitä isot pisteet, kun myös pienpuolueesta oli pyydetty edustaja mukaan vaalipaneeliin antamaan hieman toisenlaista näkemystä valtakunnan politiikkaan.

Heti paneelin alussa kun ehdokkaita esiteltiin juontaja hieman haparoi Vapauden liiton ehdokkaan kohdalla nimien kanssa. Joku kuulija saattoi tuon haparoinnin perusteella saada sellaisen käsityksen, että Vapauden liitto on joku täysin tuntematon puolue, kun juontajakaan ei sitä kunnolla tiedä. Tuo toki saattoi olla aivan tahaton vahinko, mutta Järviradio olisi sen verran voinut pohjatyötä tehdä, että Vapauden liitto olisi nettiin ja lappuihin kirjoitettu oikein. 

Vaalipaneeleissa olisi myös toivottavaa, että tilaisuuden juontaja yrittäisi edes näytellä puolueetonta vaikka jonkun aatteen puolella olisikin, tässäkin tapauksessa juontaja selvästi oli Naton kannattaja eikä peitellyt sitä yhtään. Juontaja kyllä muuten esiintyi asiallisesti, mutta puolueellisuus Nato-asiassa oli iso miinus, siitä kuitenkin pisteet kun antoi Vapauden liiton edustajalle viimeisen puheenvuoron Nato-osiossa. 

Vaalipaneelissa Nato-osuus oli kuitenkin olemattoman lyhyt, koska asiaa ei edelleenkään haluta käsitellä vaan se yritetään ohittaa väittämällä, että kun sinne ollaan jo päätetty liittyä niin ei tarvitse keskustella. Vapauden liiton ehdokas oli pyytänyt Natoa yhdeksi paneelin aiheista, kun ehdokkailta oli ennen tenttiä kysytty toiveita keskustelunaiheista, mutta laajempaa keskustelua Natosta järjestäjät eivät ilmeisesti uskaltaneet ottaa mukaan tenttiin.

Huolestuttavaa oli kun moni paneelin Naton kannattaja toisti sitä samaa jargonia, että Natolla on laaja kannatus ja kansan täysi tuki, vaikka Nato-jäsenyyttä päädyttiin hakemaan valtamedian valtavan mainoskampanjan perusteella. Valtamediassa ei myöskään ole koskaan kerrottu mitä kaikkea Ukrainan sotaan liittyy ja ketkä kaikki ovat olleet sitä alulle laittamassa. Paneelissa myös kuultiin tuttu väite, että kansanedustajat saivat riittävästi tietoa ratkaisunsa tekemiseksi, vaikka Tampereen Sanomat NetMagazinella on mustaa valkoisella siitä, että esim. monia iskuja siviilejä vastaan tehneitä Naton Gladio-joukkoja ei mainittu eduskunnalle tehdyssä selonteossa ollenkaan. Tuokin tieto olisi ollut oleellinen, niin kansanedustajat olisivat ehkä ymmärtäneet kuinka sairasta peliä Natossa on ainakin aiemmin pelattu.

Ilmastoasiaan paneelissa käytettiin valtavasti aikaa, vaikka keskustelu siitä on usein hyvin yksipuolista. Paneelissa myös vedottiin ns. faktantarkistajien juttuihin, vaikka faktantarkastajienkin on monissa dokumenteissa todistettu saavan rahoitusta, eli eivät useinkaan ole mikään puolueeton tiedon tuottaja. Tässä samalla voi myös kysyä, miksi ns. faktantarkastajat eivät ole uskaltaneet koronarokotteiden vakavista sivuvaikutuksista mitään raporttia antaa? Jos olisivat täysin puolueettomia ja rahoituksesta riippumattomia, niin varmasti olisivat sellaisen raportin muuten tehneet.

Ilmastoasioista olisi hienoa joskus nähdä täysin vapaata keskustelua, jossa tuotaisiin mahdollisimman laaja kattaus eri asiantuntijoiden näkemyksiä esille ja kerrottaisiin myös USA:n/Naton sotien aiheuttaman pakolaistulvan ympäristövaikutuksista. Myöskään Naton käyttämät uraaniammukset joissain aiemmissa sodissaan tuskin maaperää ainakaan ravitsee. Mielenkiintoista olisi myös kuulla asiantuntijoiden kertomana, onko uuden yli 2000 kiloa painavan sähköisen katumaasturin hankkiminen ympäristöteko vai ei.

Hauska juttu vaalipaneelissa oli, että joitain EU:n direktiivejä vaalipaneelin osanottajat arvostelivat kovastikin, mutta silti paneelin ainoa EU-vastaisen puolueen ehdokas oli Vapauden liiton edustaja, tästäkin pisteet siis meni Vapauden liitolle ja sen ehdokkaalle. Eikä moni paneelin osanottaja ehkä edes tajunnut sitä ristiriitaa mitä heidän puolueensa edustaa.

Loppuyhteenvetona voi hyvällä omalla tunnolla todeta, että Vapauden liiton edustaja, lahtelainen Niko A Kauko oli tämän vaalipaneelin selvä voittaja ja TSNM voi hyvin suositella hänen äänestämistään Hämeen vaalipiirissä.
Samalla tämä vaalipaneeli oli hyvä muistutus kaikille pienpuolueiden edustajille siitä, että vastaaviin tilaisuuksiin ei tarvitse mennä yhtään kumarassa ja altavastaajana, vaan selkä suorana ja ylpeänä siitä, että edustaa sellaisia arvoja joita isommat puolueet eivät edusta.

Tampereen Sanomat NetMagazine, totuuden ja kansan puolella 
  
  
  

 

06.12.2023Suomi 106 vuotta 6.12.2023
05.12.2023Yle valehtelee päin näköä ylikuolleisuudesta
30.11.2023Talvisota alkoi 84 vuotta sitten (Talvisodan salattu historia)
25.11.2023Pakolaiset ovat uusi Nokia, paitsi jos he tulevat itärajalta
08.11.2023Toimitus on pitänyt syyslomaa
07.10.2023Mistä löytyisi poliitikonsiirto-robotti?
07.10.2023Jalkapallon äänet häiritsevät, mutta massiivisen ohjusiskun mahdollisuus ei häiritse?
05.10.2023Nobel-komitealta nyrkki vasten koronarokotteista sairastuneiden kasvoja
05.10.2023Meinataanko tämä irvokas näytelmä näytellä loppuun asti?
30.09.2023Ulkoministeri myöntää huijanneensa suomalaisia

Siirry arkistoon »