Miksi Tampereelta ei ole tullut Maija Lehtosen jälkeen ketään huipputason kilpakehonrakentajaa?

02.02.2023

Tampereen Sanomat NetMagazine ei erityisemmin välitä kehonrakennus- ja fitness-aiheisista jutuista koska noihin lajeihin liittyy niin paljon ikäviä lieveilmiöitä, mutta koska alalla kuitenkin on niin paljon vajavaista tietotaitoa liikkeellä, niin ihan harrastajien ja kilpailijoiden terveyden takia jonkinlaista juttua aiheesta täytyy saada aikaiseksi.

Moni kilpakehonrakennuksen seuraaja on usein ihmetellyt, miksi Maija Lehtosen jälkeen Tampereelta ei ole tullut ketään huipputason kilpakehonrakentajaa, ja tuohonkin kysymykseen TSNM pyrkii lähitulevaisuudessa vastaamaan pidemmän jutun muodossa.
Tämän jutun video antaa hieman osviittaa kysymykseen, videolla tehdään pitkä kyykkysarja ja kun painot suhteuttaa nostajan omaan painoon ymmärtää, että sarjan tekeminen vaatii erittäin kovan pohjakunnon.
Yksi syy miksi Tampereelta, ja monelta muultakaan paikkakunnalta, ei tule huippukehonrakentajia on bodaajien liian huono yleiskunto. Ei jakseta, eikä pystytä treenaamaan riittävän kovaa, ja monesti se asia yritetään korvata steroideilla ym.
Tässä jutussa emme ota kantaa Maija Lehtosen mahdolliseen steroidien käyttöön, ainoastaan toteamme, että Maija Lehtosen jälkeen ei Tampereelta ole tullut kansainvälisen tason kilpakehonrakentajia. Muistutamme myös, että kilpakehonrakennus on eri laji kuin fitness ja fitneksen eri kilpasarjat.

Steroideissa on aina sivuvaikutuksia, joskus jopa tappavia, joten niiden käyttö aiheuttaa aina jotain ongelmia. Steroideilla ei myöskään pysty korvaamaan kaikkia virheitä mitä kehonrakentaja tai kilpaurheilija tekee, muutenhan menestyminen olisikin helppoa jos asia menisi niin, että se kilpabodari joka käyttää eniten voittaa. Sen sijaan monella kilpakehonrakentajalla ura on päättynyt juurikin steroidien ja niistä seuranneiden sivuvaikutusten takia, joskus jopa nuorellakin iällä. Moni kilpakehonrakentaja, ja ikävä kyllä ihan tavallinen harrastajakin, on myös steroidien lisäksi alkanut käyttämään synteettistä kasvuhormonia + insuliinia, ja joillekin on käynyt niin, että niiden takia keskivartalo on paksuuntunut niin paljon ettei kehonrakennuskilpailuissa voi pärjätä, kun niissä perinteisesti on arvostettu kapeaa keskivartaloa.

On kiistaton tosiasia, vaikka moni sen yrittää kiistää, että esim. jo 60/70-luvulla oli Amerikassa naturaalibodareita joiden kuntoon ei Suomessa tunnuta pääsevän vaikka steroideja ym. käytetään. Tuo jos mikä kertoo siitä, että liikaa väärää tietoa on liikkeellä ja asioita ei tehdä oikein Suomen bodyskenessä.
TSNM on siitä hyvässä asemassa, kun on hyvät suhteet erääseen maailmanluokan valmentajaan joka todistetusti on saanut aikaan valmennettavilleen, sekä itselleen, maailmanluokan tuloksia ilman kiellettyjä aineita. Näitä tietoja TSNM pyrkii jossain muodossa jakamaan eteenpäin ja siten edistämään kansanterveyttä, ja toivon mukaan myös harrastajien/kilpailijoiden terveyttä sekä tuloksia parantamaan.

Huom: Tampereen Sanomat NetMagazine ei halua tuomita tai haukkua ketään steroidien käyttäjää, vaan ymmärtää täysin, että moni harrastaa lajiaan intohimoisesti ja on jopa valmis riskeeraamaan osan terveyttään oman unelmansa saavuttamiseksi. TSNM haluaa vain tarjota terveellisemmän vaihtoehdon sen unelman toteuttamiseen, ja samalla tietysti toivoo, että keholajien harrastajat myös innostuisivat ympärillään tapahtuvista asioista ja Suomen tulevaisuudesta ja alkaisivat seuraamaan sellaisia medioita joissa asioista kerrotaan rehellisesti.

Samalla myöskin heitämme haasteen valtamedialle, jos valtamedian toimijoita kiinnostaa sellainen tietotaito jota heillä tuskin on käytössään valmennus ym. asioissa, niin annamme kyllä heillekin kyseisen maailmanluokan valmentajan yhteystiedot, jos mahdollisesti haluatte jutun aiheesta tehdä.
Tampereen Sanomat NetMagazine haluaa edistää kansan terveyttä, sekä tarjota mahdollisimman laadukasta ja rehellistä tietoa siihen liittyen, tätä samaa toivoisimme myös valtamedialta.

  

Tampereen Sanomat NetMagazine, terveyden ja kansan puolella 

  

  

  

  

27.03.2023Nyt on aika herätä Tukholma-syndroomasta!!
25.03.2023Törkeää väkivaltaa vai false flag?
24.03.2023Miksi Uusi Suomi sensuroi Tuomas Malisen järkevän ja Suomen parasta tahtovan kirjoituksen?
22.03.2023Viisi ohjetta eduskuntavaaleihin
22.03.2023Järviradion vaalipaneelissa yksi erottui muista
22.03.2023Onko Ilta-Sanomilla varaa vitsailla pienpuolueista?
15.03.2023Shokkiuutinen? - Helsingin Sanomien vaalikone syrjii pienpuolueita?
06.03.2023Hyviä videoita, sulje TV ja katso nämä
04.03.2023Loistava esimerkki miten media vaikuttaa jo pieniin lapsiin
03.03.2023Jari Tervo kannattaa Lähi-Idän lasten pommittamista?

Siirry arkistoon »