Miksi Tampereelta ei ole tullut Maija Lehtosen jälkeen ketään huipputason kilpakehonrakentajaa?

02.02.2023

Tampereen Sanomat NetMagazine ei erityisemmin välitä kehonrakennus- ja fitness-aiheisista jutuista koska noihin lajeihin liittyy niin paljon ikäviä lieveilmiöitä, mutta koska alalla kuitenkin on niin paljon vajavaista tietotaitoa liikkeellä, niin ihan harrastajien ja kilpailijoiden terveyden takia jonkinlaista juttua aiheesta täytyy saada aikaiseksi.

Moni kilpakehonrakennuksen seuraaja on usein ihmetellyt, miksi Maija Lehtosen jälkeen Tampereelta ei ole tullut ketään huipputason kilpakehonrakentajaa, ja tuohonkin kysymykseen TSNM pyrkii lähitulevaisuudessa vastaamaan pidemmän jutun muodossa.
Tämän jutun video antaa hieman osviittaa kysymykseen, videolla tehdään pitkä kyykkysarja ja kun painot suhteuttaa nostajan omaan painoon ymmärtää, että sarjan tekeminen vaatii erittäin kovan pohjakunnon.
Yksi syy miksi Tampereelta, ja monelta muultakaan paikkakunnalta, ei tule huippukehonrakentajia on bodaajien liian huono yleiskunto. Ei jakseta, eikä pystytä treenaamaan riittävän kovaa, ja monesti se asia yritetään korvata steroideilla ym.
Tässä jutussa emme ota kantaa Maija Lehtosen mahdolliseen steroidien käyttöön, ainoastaan toteamme, että Maija Lehtosen jälkeen ei Tampereelta ole tullut kansainvälisen tason kilpakehonrakentajia. Muistutamme myös, että kilpakehonrakennus on eri laji kuin fitness ja fitneksen eri kilpasarjat.

Steroideissa on aina sivuvaikutuksia, joskus jopa tappavia, joten niiden käyttö aiheuttaa aina jotain ongelmia. Steroideilla ei myöskään pysty korvaamaan kaikkia virheitä mitä kehonrakentaja tai kilpaurheilija tekee, muutenhan menestyminen olisikin helppoa jos asia menisi niin, että se kilpabodari joka käyttää eniten voittaa. Sen sijaan monella kilpakehonrakentajalla ura on päättynyt juurikin steroidien ja niistä seuranneiden sivuvaikutusten takia, joskus jopa nuorellakin iällä. Moni kilpakehonrakentaja, ja ikävä kyllä ihan tavallinen harrastajakin, on myös steroidien lisäksi alkanut käyttämään synteettistä kasvuhormonia + insuliinia, ja joillekin on käynyt niin, että niiden takia keskivartalo on paksuuntunut niin paljon ettei kehonrakennuskilpailuissa voi pärjätä, kun niissä perinteisesti on arvostettu kapeaa keskivartaloa.

On kiistaton tosiasia, vaikka moni sen yrittää kiistää, että esim. jo 60/70-luvulla oli Amerikassa naturaalibodareita joiden kuntoon ei Suomessa tunnuta pääsevän vaikka steroideja ym. käytetään. Tuo jos mikä kertoo siitä, että liikaa väärää tietoa on liikkeellä ja asioita ei tehdä oikein Suomen bodyskenessä.
TSNM on siitä hyvässä asemassa, kun on hyvät suhteet erääseen maailmanluokan valmentajaan joka todistetusti on saanut aikaan valmennettavilleen, sekä itselleen, maailmanluokan tuloksia ilman kiellettyjä aineita. Näitä tietoja TSNM pyrkii jossain muodossa jakamaan eteenpäin ja siten edistämään kansanterveyttä, ja toivon mukaan myös harrastajien/kilpailijoiden terveyttä sekä tuloksia parantamaan.

Huom: Tampereen Sanomat NetMagazine ei halua tuomita tai haukkua ketään steroidien käyttäjää, vaan ymmärtää täysin, että moni harrastaa lajiaan intohimoisesti ja on jopa valmis riskeeraamaan osan terveyttään oman unelmansa saavuttamiseksi. TSNM haluaa vain tarjota terveellisemmän vaihtoehdon sen unelman toteuttamiseen, ja samalla tietysti toivoo, että keholajien harrastajat myös innostuisivat ympärillään tapahtuvista asioista ja Suomen tulevaisuudesta ja alkaisivat seuraamaan sellaisia medioita joissa asioista kerrotaan rehellisesti.

Samalla myöskin heitämme haasteen valtamedialle, jos valtamedian toimijoita kiinnostaa sellainen tietotaito jota heillä tuskin on käytössään valmennus ym. asioissa, niin annamme kyllä heillekin kyseisen maailmanluokan valmentajan yhteystiedot, jos mahdollisesti haluatte jutun aiheesta tehdä.
Tampereen Sanomat NetMagazine haluaa edistää kansan terveyttä, sekä tarjota mahdollisimman laadukasta ja rehellistä tietoa siihen liittyen, tätä samaa toivoisimme myös valtamedialta.

  

Tampereen Sanomat NetMagazine, terveyden ja kansan puolella 

  

  

  

  

31.03.2024Hyvää ja siunattua Pääsiäistä!
06.02.2024Ehdotus presidentinvaaleihin, kirjoita äänestyslippuun: JFK
05.02.2024Ensin puukkoa selkään ja sen jälkeen leipää kassista
03.02.2024Oletko sinäkin joskus väsähtänyt moniin maailman valheisiin?
02.02.2024Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta osat 1-3
01.02.2024Kuka nostaa Suomen montusta?
31.01.2024THL ei ota vastaan kansalaisten puheluita koronarokotehaitoista
30.01.2024DCA-keskustelu Turku 13.1.2024
29.01.2024Suomen presidentinvaalit 2024 on illuusio demokratiasta
27.01.2024Presidentinvaaleista puuttuu yksi erittäin tärkeä asia

Siirry arkistoon »